VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Mit kell tudni a szivattyúk tavaszi beüzemeléséről?

2016. Február 8.

Mit kell tudni a szivattyúk tavaszi beüzemeléséről?

A szivattyúk téliesítése, azaz a téli zord körülményekre való felkészítése roppant fontos, a hosszú élettartalom tekintetében elengedhetetlen. Azonban ahogy egyre melegebb lesz az idő, úgy ehelyett a tavaszi felkészítés válik egyre hangsúlyosabbá. Ahhoz, hogy ne érjenek váratlan meglepetések a beüzemeléskor, érdemes odafigyelni néhány dologra.

Mi a teendő tehát, ha közeleg a tavasz?

A szivattyú kikapcsolt állapotban pihen, „téli álmot alszik” és várja, hogy újra hadrendbe állítsák. Ez idő alatt azonban sok minden történhet vele, még akkor is, ha nem a kinti hidegben pihen. Éppen ezért elengedhetetlenül fontos, hogy a tavaszi beüzemelést megelőzően átvizsgáljuk és elvégezzük a szükséges karbantartási munkálatokat. E nélkül ugyanis se a kerti öntözőrendszer, se a kútszivattyúk esetében nem garantálható, hogy a berendezés zökkenőmentesen fog elindulni.

Mire kell figyelni az átvizsgáláskor?

Természetesen ilyenkor nem kell „atomjaira” szedni a szivattyút és minden egyes apró alkatrészt tüzetesen átvizsgálni. Az alapos átnézés lényege az, hogy megállapítsuk vannak-e rejtett vagy látható sérülések. Ezek ugyanis nem csak kis részben befolyásolják a működést, hanem teljesen tönkre is tehetik a berendezést. Amennyiben megbizonyosodtunk arról, hogy minden rendben van, valamint orvosoltuk az esetleges problémákat, akkor bátran bekapcsolhatjuk a berendezést.

De miért ennyire fontos az ellenőrzés?

A tavaszi beüzemelés kiváló alkalom az éves ellenőrzés elvégzésére, hiszen a segítségével könnyen kaphatunk pontos képet a szivattyú aktuális állapotáról. Az autónkat sem használjuk a megfelelő felkészítés nélkül, ne tegyük ezt a szivattyúval se. Többet kockáztatunk azzal, ha felelőtlenül használjuk, mint amennyi időt és pénzt spórolnánk az ellenőrzés elmulasztásával. Tény, hogy a szakszerű segítség, valamint az esetleg szükséges alkatrészek beszerzése és javítása költséges lehet, de még így is jobban járunk, mintha sürgősen új szivattyút kellene beszereznünk.

A hosszú életű szivattyú titka a rendszeres ellenőrzésben rejlik, amit érdemes a tavasz közeledtéhez igazítani. Így az beüzemelés előtt meggyőződhetünk a berendezés biztonságos működéséről, és időben orvosolhatjuk az esetleges problémákat. Megosztás másokkal: