VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Mit kell tudni a szivattyúk tavaszi beüzemeléséről?

Nyitólap   »   Blog   »   Mit kell tudni a szivattyúk tavaszi beüzemeléséről?
2016. Február 8.

Mit kell tudni a szivattyúk tavaszi beüzemeléséről?

A szivattyúk téliesítése, azaz a téli zord körülményekre való felkészítése roppant fontos, a hosszú élettartalom tekintetében elengedhetetlen. Azonban ahogy egyre melegebb lesz az idő, úgy ehelyett a tavaszi felkészítés válik egyre hangsúlyosabbá. Ahhoz, hogy ne érjenek váratlan meglepetések a beüzemeléskor, érdemes odafigyelni néhány dologra.

Mi a teendő tehát, ha közeleg a tavasz?

A szivattyú kikapcsolt állapotban pihen, „téli álmot alszik” és várja, hogy újra hadrendbe állítsák. Ez idő alatt azonban sok minden történhet vele, még akkor is, ha nem a kinti hidegben pihen. Éppen ezért elengedhetetlenül fontos, hogy a tavaszi beüzemelést megelőzően átvizsgáljuk és elvégezzük a szükséges karbantartási munkálatokat. E nélkül ugyanis se a kerti öntözőrendszer, se a kútszivattyúk esetében nem garantálható, hogy a berendezés zökkenőmentesen fog elindulni.

Mire kell figyelni az átvizsgáláskor?

Természetesen ilyenkor nem kell „atomjaira” szedni a szivattyút és minden egyes apró alkatrészt tüzetesen átvizsgálni. Az alapos átnézés lényege az, hogy megállapítsuk vannak-e rejtett vagy látható sérülések. Ezek ugyanis nem csak kis részben befolyásolják a működést, hanem teljesen tönkre is tehetik a berendezést. Amennyiben megbizonyosodtunk arról, hogy minden rendben van, valamint orvosoltuk az esetleges problémákat, akkor bátran bekapcsolhatjuk a berendezést.

De miért ennyire fontos az ellenőrzés?

A tavaszi beüzemelés kiváló alkalom az éves ellenőrzés elvégzésére, hiszen a segítségével könnyen kaphatunk pontos képet a szivattyú aktuális állapotáról. Az autónkat sem használjuk a megfelelő felkészítés nélkül, ne tegyük ezt a szivattyúval se. Többet kockáztatunk azzal, ha felelőtlenül használjuk, mint amennyi időt és pénzt spórolnánk az ellenőrzés elmulasztásával. Tény, hogy a szakszerű segítség, valamint az esetleg szükséges alkatrészek beszerzése és javítása költséges lehet, de még így is jobban járunk, mintha sürgősen új szivattyút kellene beszereznünk.

A hosszú életű szivattyú titka a rendszeres ellenőrzésben rejlik, amit érdemes a tavasz közeledtéhez igazítani. Így az beüzemelés előtt meggyőződhetünk a berendezés biztonságos működéséről, és időben orvosolhatjuk az esetleges problémákat. Megosztás másokkal: