VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Így dolgozik értünk: a vízemelő kos!

2016. Március 1.

Így dolgozik értünk: a vízemelő kos!

Az energiatakarékos és környezetvédő megoldások kedvelőinek van egy jó hírünk: címszereplőnk egy kiváló, vízemelésre használható eszköz, ami az egyszerű felépítés mellé olcsó üzemeltetést is kínál a felhasználóknak. A vízellátás költségeit jelentősen lecsökkentő vízemelő kos egyik legnagyobb előnye, hogy nem igényel drága energiát a működtetéshez, mivel a természet ingyenesen elérhető, mindenki számára adott erőit hasznosítja.

Mit kell tudni a vízemelő kosról?

A vízemelő kost 1796/97-ben találták fel a Montgolfier fivérek: a két francia, Joseph-Michel és Jacques-Étienne neve leginkább a hőlégballon feltalálása miatt csenghet ismerősen, pedig a szakemberek sok más érdekes találmányt is hátra hagytak az utókorra. Az első kezdetleges vízemelő kost még kézzel működtették egy hidraulikus munkahenger segítségével, de aztán jöttek a Mongolfier fivérek, akik továbbfejlesztették a készüléket, ami képes volt arra, hogy önerőből dolgozzon. Hogy miképp? A vízemelő kos működési elve egyszerű, de nagyszerű: a szerkezet a víztömeg saját energiáját használja fel a folyadék kiemeléséhez.

Mi az előnye annak, ha vízemelő kost használunk?

A vízemelő kos minimális karbantartást igényel, mivel csupán két mozgó alkatrésze van: a súllyal vagy rugóval terhelt áteresztőszelep mellett csupán egy visszacsapó szelep van a szerkezetben.  A többi tartozék sem mondható drága mulatságnak: a víz a nyitott áteresztőszelepen keresztül érkezik, majd a gravitációs erő hatására a szállítócsőbe kerül, ahol sebességet nyer addig, amíg az áteresztőszelep be nem záródik. Ekkor a nyomáscsökkenés miatt kinyílik a visszacsapó szelep, a víz pedig felfelé indul. A költséghatékony működtetés mellett előnye, hogy nem kell hozzá külső energiaforrás, cserébe viszont a vízemelő kos rendkívül megbízható, ráadásul szerteágazó területeken is használhatjuk. Népszerű kelléke az öko gazdaságoknak és a kiskerteknek is. Kiváló asszisztencia kertünk locsolásához, víz tárolásához vagy épp állatok itatásához.Megosztás másokkal: