VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Mit kell tudnom a vákuumszivattyúkról?

2015. Augusztus 17.

Mit kell tudnom a vákuumszivattyúkról?

A szivattyúk egyik kevésbé ismert, de annál hasznosabb és az iparban előszeretettel alkalmazott típusa az úgynevezett vákuumszivattyú, amelyeket nem folyadék, hanem gáz halmazállapotú anyagok mozgatására használnak.

A vákuumszivattyú feladata, hogy eltávolítsa a gázt egy zárt térből, ahol így részleges vákuum alakul ki. Használja többek között fémipar, a gépipar, az élelmiszeripar, a csomagolástechnika, az olaj- és a gázipar, a nyomdaipar, illetve a bútorgyártás.

A vákuumszivattyúk típusai

A vákuumszivattyúk többfajta elven (fizikai törvényszerűség) szerint működhetnek, és ahogy sok más típusnál, úgy itt is sokfajta kialakítással találkozhatunk. Mindegyik típusnak megvan a maga előnye és hátránya, ezért is fontos, hogy a felhasználás előtt tisztában legyünk, melyik illeszkedik legjobban a céljainkhoz.

A térfogat-kiszorítás elvén működik a lengődugattyús és forgódugattyús vákuumszivattyú, míg az áramlástani elveket használja a turbó-vákuumszivattyú; emellett érdemes megemlíteni az injektor elv segítségével dolgozó a víz- és gőzsugár-vákuumszivattyú.

A működés azonban hasonló. A szivattyút egy szívóvezetékkel kötik össze a térrel, ahonnan ki kell vonni a gázt, és ha a célhenger megtelt a légnemű anyaggal, akkor a gép automatikusan elzárja egymástól a két teret.

A jó vákuumszivattyúkról

Számtalan cég gyárt jó minőségű, tartós vákuumszivattyúkat, így a fogyasztónak nem mindig van egyszerű dolga, ha kútfőből táplálkozva szeretné kiválasztani a leginkább testhez álló megoldást.

A legjobb, legmegbízhatóbb márkák közé tartozik a teljesség igénye nélkül az Anest Iwata, a Becker, a BGS General, a Busch, az Ebara, a Galileo, a Gardner Denver, a GEV, a Kinney, a Pfeiffer/Balzers, a Robuschi, a Solberg, a Stokes vagy épp a Varian.

A szakértők pedig még ezt a listát is el tudják mélyíteni, ugyanakkor sokat tudnak segíteni abban is, hogy a felhasználás szemszögéből megközelítve kiválasszák a legjobb megoldást. Persze ehhez nekünk, vásárlóknak tudnunk kell, hogy mi az alkalmazási terület: szűrés, fizikai kísérletek, rotációs vákuumbepárlás, desztilláció vagy épp a vízsugárszivattyúk kiváltása.

A jó vákuumszivattyúra ugyanakkor mindig jellemző, hogy olcsó a fenntartása és a karbantartása, tartós, vegyszerálló, valamint megfelelő légszállítási tartománnyal bír.Megosztás másokkal:

Hozzászólások