VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan működik a perisztaltikus tömlőszivattyú?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan működik a perisztaltikus tömlőszivattyú?
2015. Augusztus 14.

Hogyan működik a perisztaltikus tömlőszivattyú?

A perisztaltikus tömlőszivattyúkat az ipar sok területén használják, hiszen a gép már sok-sok éve meggyőzte előnyeivel a felhasználókat.

A típus nemcsak a tiszta víz és a szennyvíz szivattyúzásakor teljesít kiválóan, hanem alkalmazható az élelmiszeripar, a bioüzemanyag-gyártás, a kerámiaipar, a csomagolástechnika és a vegyipar területén is.

A perisztaltikus tömlőszivattyúk igazi multifunkcionális eszközök, amelyeknek teljesítményét a hétköznapokban könnyedén kihasználhatjuk.

A perisztaltikus tömlőszivattyúk előnyei

Bár szükséges némi ismeret a perisztaltikus tömlőszivattyúk megfelelő működtetéséhez, valójában az eszköz mindennapos használata egyáltalán nem bonyolítja meg az életünket. Kis gyakorlattal már egyszerűen üzemeltethető, és nemcsak széles körű az alkalmazási lehetősége, de a gép maga rendkívül strapabíró és tartós is.

Egyik legtöbbször említett előnye ennek a típusnak az, hogy szárazon is önfelszívó, ezáltal a perisztaltikus tömlőszivattyúknál nem kell számolnunk a szárazonfutási problémákkal. Érdemes kiemelni, hogy a fenntartási költségük viszonylag alacsony.

Szeretik a felhasználók továbbá azt is, hogy az eszköz működése zökkenőmentes, hogy bármilyen közeg szivattyúzására felhasználható, és szállított közegre nem jelentenek veszélyt, illetve hogy a gépnek magas a szállítókapacitása és az emelőmagassága (akár 150 méter).

A perisztaltikus tömlőszivattyúk működési elve

A működés alapját egy összehúzódó, majd elernyedő mozgás adja, amely biztosítja a szivattyúzni kívánt közeg szállítását. Az összenyomásról és az elernyedésről a szivattyú forgó részére szerelt papucsok vagy görgők gondoskodnak.

A típus népszerűnek számít, ezért több márka is gyárt perisztaltikus tömlőszivattyút, és a felhasználók széles körű választékból vásárolhatják meg a számukra legideálisabb paraméterekkel rendelkező eszközt.

Legyen szó alacsony nyomástartományokhoz vagy épp kis és közepes szállítási mennyiséghez kifejlesztett szivattyúról, kisebb vagy nagyobb teljesítményű eszközről, illetve magán- vagy ipari használatra fejlesztett típusról, a komolyabb gyártóknál megtaláljuk a nekünk megfelelő változatot.



Megosztás másokkal:

Hozzászólások