VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan működik a perisztaltikus tömlőszivattyú?

2015. Augusztus 14.

Hogyan működik a perisztaltikus tömlőszivattyú?

A perisztaltikus tömlőszivattyúkat az ipar sok területén használják, hiszen a gép már sok-sok éve meggyőzte előnyeivel a felhasználókat.

A típus nemcsak a tiszta víz és a szennyvíz szivattyúzásakor teljesít kiválóan, hanem alkalmazható az élelmiszeripar, a bioüzemanyag-gyártás, a kerámiaipar, a csomagolástechnika és a vegyipar területén is.

A perisztaltikus tömlőszivattyúk igazi multifunkcionális eszközök, amelyeknek teljesítményét a hétköznapokban könnyedén kihasználhatjuk.

A perisztaltikus tömlőszivattyúk előnyei

Bár szükséges némi ismeret a perisztaltikus tömlőszivattyúk megfelelő működtetéséhez, valójában az eszköz mindennapos használata egyáltalán nem bonyolítja meg az életünket. Kis gyakorlattal már egyszerűen üzemeltethető, és nemcsak széles körű az alkalmazási lehetősége, de a gép maga rendkívül strapabíró és tartós is.

Egyik legtöbbször említett előnye ennek a típusnak az, hogy szárazon is önfelszívó, ezáltal a perisztaltikus tömlőszivattyúknál nem kell számolnunk a szárazonfutási problémákkal. Érdemes kiemelni, hogy a fenntartási költségük viszonylag alacsony.

Szeretik a felhasználók továbbá azt is, hogy az eszköz működése zökkenőmentes, hogy bármilyen közeg szivattyúzására felhasználható, és szállított közegre nem jelentenek veszélyt, illetve hogy a gépnek magas a szállítókapacitása és az emelőmagassága (akár 150 méter).

A perisztaltikus tömlőszivattyúk működési elve

A működés alapját egy összehúzódó, majd elernyedő mozgás adja, amely biztosítja a szivattyúzni kívánt közeg szállítását. Az összenyomásról és az elernyedésről a szivattyú forgó részére szerelt papucsok vagy görgők gondoskodnak.

A típus népszerűnek számít, ezért több márka is gyárt perisztaltikus tömlőszivattyút, és a felhasználók széles körű választékból vásárolhatják meg a számukra legideálisabb paraméterekkel rendelkező eszközt.

Legyen szó alacsony nyomástartományokhoz vagy épp kis és közepes szállítási mennyiséghez kifejlesztett szivattyúról, kisebb vagy nagyobb teljesítményű eszközről, illetve magán- vagy ipari használatra fejlesztett típusról, a komolyabb gyártóknál megtaláljuk a nekünk megfelelő változatot.Megosztás másokkal:

Hozzászólások