VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A sugárszivattyú működése és előnyei

2015. Június 26.

A sugárszivattyú működése és előnyei

Aki egy kicsit is jártas a szivattyúk témájában, az ismeri Bernoulli törvényét, amely kimondja, hogy ha egy közeg sebességét annak áramlása közben növeljük, akkor ennek a közegnek csökkenni fog a nyomása.

A szóban forgó közeg nemcsak gáz, hanem folyadék is lehet, ezért az ezt a törvényt használó berendezések kiválóan alkalmasak arra, hogy folyadékot szállítsanak.

Hogy működik a sugárszivattyú?

A sugárszivattyú úgy használja Bernoulli törvényét, hogy a folyadékot vagy a gázt egy szűk fúvókába vezetik, ahol egyrészt az felgyorsul, másrészt épp emiatt lecsökken a nyomása.

Amikor a lecsökkent nyomású közeg keveredik a szállítandó anyaggal, akkor azt a nyomáscsökkenés miatt magával együtt kiszívja, vagyis eljuttatja egyik pontból a másikba.

A sugárszivattyúk esetében a szállító gáznak vagy folyadéknak a primer közeg, a szállítandónak pedig a szekunder nevet adták. A primer és a szekunder anyag a keverőtérben találkozik, ahonnan együtt távoznak egy másik tartályba. A működéshez szükséges még egy kompresszor, amely mozgatja a primer közeget.

Mire használhatók a sugárszivattyúk?

A sugárszivattyú esetében nem alapfeltétel, hogy a primer és a szekunder közeg azonos legyen, viszont attól függően, hogy az eszköz milyen anyagokat szállít, megkülönböztethetünk vízsugárszivattyút, gőzsugárszivattyút, illetve légsugárszivattyút is.

Az eltérő közeggel működő sugárszivattyúkat többfajta munkára is használhatjuk. A berendezést nemcsak akkor használható, amikor tiszta vizet akarunk mozgatni vele, hanem akkor is, amikor szennyvizet, vagy nagyobb szemcséket és részecskéket tartalmazó közeget kell eljuttatnunk egyik pontból a másikba.

Kiválóan használható ezért bányákban a zagy felszínre juttatásakor, de megállja a helyét kertészkedés során, a kutakból történő víz kinyerése esetén, valamint egyéb általános vízellátási feladatok során.Megosztás másokkal:

Hozzászólások