VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A térfogat-kiszorításos szivattyú bemutatása

2015. Június 5.

A térfogat-kiszorításos szivattyú bemutatása

A térfogat-kiszorítási elven működő szivattyúk az egyik legnépszerűbb eszköznek számítanak a különböző szivattyúváltozatok között, és ennek  a hagyományos gépezetnek többfajta típusa is elérhető a piacon.
Legnagyobb előnye kétségtelenül az, hogy a folyadék nagyobb mennyiségben és nagyobb energia befektetése nélkül viszonylag egyszerű körülmények között szállítható. A volumetrikus szivattyúnak is nevezett változat épp ezért számít olyan keresett terméknek.

Milyen típusai vannak a térfogat-kiszorításos szivattyúknak?
A volumetrikus szivattyúkból a piacon többfajta típus is elérhető, így például vásárolhatunk dugattyús szivattyút, csavarszivattyút, szárnylapátos szivattyút, vízgyűrűs szivattyút vagy fogaskerék-szivattyút.
Ezek a változatok eltérő tulajdonságokkal, ezáltal speciális felhasználási lehetőségekkel, valamint előnyökkel és hátrányokkal bírnak, és a vásárló maga döntheti el, hogy egy-egy feladathoz melyiket érzi a legmegfelelőbbnek.
A dugattyús szivattyú alkalmazása azért lehet például előnyös, mert annak folyadékszállítása független az ellennyomástól; hátránya viszont az, hogy ez a folyadékszállítás egyenetlen.

Így működik a térfogat-kiszorításos szivattyú
A mozgatni kívánt folyadékot a térfogat-kiszorításos szivattyú esetében a tartály térfogatának csökkentésével és növelésével juttatják el egyik helyről a másikra.
A tartály térfogatának növelésével ugyanis a kiáramlást biztosító csövön keresztül a folyadékot egyszerűen, nagy munkabefektetés nélkül juttathatjuk a munkatérbe. A helyzet ugyanez, ha a folyamatot megfordítjuk: a térfogat csökkentésével a munkatérből kiüríthető a folyadék.
A térfogat változtatását egy kiszorítóelemmel érhetjük el, amelyek legalább olyan sokfélék lehetnek, mint a volumetrikus szivattyúk. A legtöbbször a hengeres formát alkalmazzák, azonban a tartály kialakításától függően a szivattyú dolgozhat más típusú kiszorítóelemmel is.


Megosztás másokkal:

Hozzászólások