VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A térfogat-kiszorításos szivattyú bemutatása

2015. Június 5.

A térfogat-kiszorításos szivattyú bemutatása

A térfogat-kiszorítási elven működő szivattyúk az egyik legnépszerűbb eszköznek számítanak a különböző szivattyúváltozatok között, és ennek  a hagyományos gépezetnek többfajta típusa is elérhető a piacon.
Legnagyobb előnye kétségtelenül az, hogy a folyadék nagyobb mennyiségben és nagyobb energia befektetése nélkül viszonylag egyszerű körülmények között szállítható. A volumetrikus szivattyúnak is nevezett változat épp ezért számít olyan keresett terméknek.

Milyen típusai vannak a térfogat-kiszorításos szivattyúknak?
A volumetrikus szivattyúkból a piacon többfajta típus is elérhető, így például vásárolhatunk dugattyús szivattyút, csavarszivattyút, szárnylapátos szivattyút, vízgyűrűs szivattyút vagy fogaskerék-szivattyút.
Ezek a változatok eltérő tulajdonságokkal, ezáltal speciális felhasználási lehetőségekkel, valamint előnyökkel és hátrányokkal bírnak, és a vásárló maga döntheti el, hogy egy-egy feladathoz melyiket érzi a legmegfelelőbbnek.
A dugattyús szivattyú alkalmazása azért lehet például előnyös, mert annak folyadékszállítása független az ellennyomástól; hátránya viszont az, hogy ez a folyadékszállítás egyenetlen.

Így működik a térfogat-kiszorításos szivattyú
A mozgatni kívánt folyadékot a térfogat-kiszorításos szivattyú esetében a tartály térfogatának csökkentésével és növelésével juttatják el egyik helyről a másikra.
A tartály térfogatának növelésével ugyanis a kiáramlást biztosító csövön keresztül a folyadékot egyszerűen, nagy munkabefektetés nélkül juttathatjuk a munkatérbe. A helyzet ugyanez, ha a folyamatot megfordítjuk: a térfogat csökkentésével a munkatérből kiüríthető a folyadék.
A térfogat változtatását egy kiszorítóelemmel érhetjük el, amelyek legalább olyan sokfélék lehetnek, mint a volumetrikus szivattyúk. A legtöbbször a hengeres formát alkalmazzák, azonban a tartály kialakításától függően a szivattyú dolgozhat más típusú kiszorítóelemmel is.


Megosztás másokkal:

Hozzászólások