VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A centrifugál szivattyú működése és tulajdonságai

2015. Június 11.

A centrifugál szivattyú működése és tulajdonságai

Ahány feladat, annyi szivattyú – mondhatnánk, hiszen a folyadék szállításáról gondoskodó eszköz több száz, sőt, több ezer éves történelme során már számtalan változat készült, hogy a pillanatnyi problémákat és a hosszú ideje fennálló igényeket ki lehessen elégíteni. A különböző típusoknak megvan a maga előnye és hátránya, ezáltal a megfelelő alkalmazási területe is, így a felhasználó az ár, a speciális tulajdonságok és képességek alapján könnyedén ki tudja választani a leginkább testhez álló változatot. Mire van szükségünk? Vízellátásra, kútból történő vízkinyerésre, keringetésre vagy a szennyvíz mozgatására? Temérdek feladat, temérdek lehetőség.

Mi rejtőzik a név mögött?
Az egyik népszerű változat a centrifugál szivattyú, amelyet a szakma egyszerűen csak örvényszivattyúknak nevez, mutatva, hogy milyen működési elv alapján dolgozik az eszköz. A gépben dolgozó motor egy forgómozgás segítségével szállítja a folyadékot egyik helyről a másikra, és működése során a perdület változás elvét hasznosítja. Mindez kiváló megoldást jelent abban az esetben, ha szeretnénk megnövelni a szállított folyadék mozgási energiáját.

Hogy működik a centrifugál szivattyú?
A centrifugál szivattyú működése egyszerű és könnyedén megérthető, hiszen az eszköz olyan elv alapján dolgozik, amelyet mindenki látott már a hétköznapi életben, de más területen. A szivattyú a benne lévő járókerék forgásával mesterséges örvényt kelt, ami a belépő folyadékot a lapátok ívének segítségével távolodó mozgásra kényszerít. A fokozatosan felgyorsuló folyadék a járókerék széleinél lép ki, mivel ott a mozgási energia nagyobb, mint a szívócsonk belépési pontján. Az örvény energiáját felhasználó eszköz lényegében ilyen könnyedén és gyorsan mozgatja és juttatja el a folyadékot annak rendeltetési helyére. A centrifugál szivattyúkból elérhető egyfokozatú és többlépcsős kivitel is. Utóbbinál lehetőség van arra, hogy a lépcsőzetes kialakítással fokozni lehessen a nyomást, így az tetszőlegesen növelhető lesz.Megosztás másokkal:

Hozzászólások