VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!
Jelenleg a rendeléstől számítva a csomagok kézhezvétele több nap is lehet a nagy számú megrendelés miatt!

A centrifugál szivattyú működése és tulajdonságai

2015. Június 11.

A centrifugál szivattyú működése és tulajdonságai

Ahány feladat, annyi szivattyú – mondhatnánk, hiszen a folyadék szállításáról gondoskodó eszköz több száz, sőt, több ezer éves történelme során már számtalan változat készült, hogy a pillanatnyi problémákat és a hosszú ideje fennálló igényeket ki lehessen elégíteni. A különböző típusoknak megvan a maga előnye és hátránya, ezáltal a megfelelő alkalmazási területe is, így a felhasználó az ár, a speciális tulajdonságok és képességek alapján könnyedén ki tudja választani a leginkább testhez álló változatot. Mire van szükségünk? Vízellátásra, kútból történő vízkinyerésre, keringetésre vagy a szennyvíz mozgatására? Temérdek feladat, temérdek lehetőség.

Mi rejtőzik a név mögött?
Az egyik népszerű változat a centrifugál szivattyú, amelyet a szakma egyszerűen csak örvényszivattyúknak nevez, mutatva, hogy milyen működési elv alapján dolgozik az eszköz. A gépben dolgozó motor egy forgómozgás segítségével szállítja a folyadékot egyik helyről a másikra, és működése során a perdület változás elvét hasznosítja. Mindez kiváló megoldást jelent abban az esetben, ha szeretnénk megnövelni a szállított folyadék mozgási energiáját.

Hogy működik a centrifugál szivattyú?
A centrifugál szivattyú működése egyszerű és könnyedén megérthető, hiszen az eszköz olyan elv alapján dolgozik, amelyet mindenki látott már a hétköznapi életben, de más területen. A szivattyú a benne lévő járókerék forgásával mesterséges örvényt kelt, ami a belépő folyadékot a lapátok ívének segítségével távolodó mozgásra kényszerít. A fokozatosan felgyorsuló folyadék a járókerék széleinél lép ki, mivel ott a mozgási energia nagyobb, mint a szívócsonk belépési pontján. Az örvény energiáját felhasználó eszköz lényegében ilyen könnyedén és gyorsan mozgatja és juttatja el a folyadékot annak rendeltetési helyére. A centrifugál szivattyúkból elérhető egyfokozatú és többlépcsős kivitel is. Utóbbinál lehetőség van arra, hogy a lépcsőzetes kialakítással fokozni lehessen a nyomást, így az tetszőlegesen növelhető lesz.Megosztás másokkal:

Hozzászólások